Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Цените на техническите прегледи на автомобилите се повишават заради нови изисквания
Автор: Екип Varna24.bg 14:54 / 27.01.2022Коментари ()1419
©
Уредите във всеки пункт за технически преглед трябва вече да са свързани с "Автомобилна администрация". Идеята е данните от тях ще стигат автоматично в реално време до контролния орган.

Срокът, в който всички уреди от пунктовете за прегледи трябваше да се свържат с "Автомобилна администрация" беше 12 януари. Изключително нисък е процентът, обаче, на тези, които са успели. На много им се е наложило да закупят изцяло нова техника, за да се свържат с тази системата. 

Чисто ново оборудване, което трябва да покрие стандартите струва над 30 000 лева, твърдят запознати и допълват, че това неминуемо ще се отрази и на цените на прегледа.

Данните от спирачния стенд, газ анализатора и димомера могат да се следят в реално време от контролните органи. "Системата автоматично ни казва дали автомобилът е изправен, или не",обяснява сервизен мениджър от фирма за оборудване с уреди за измерване.


https://www.varna24.bg/novini/Bylgaria/Cenite-na-tehnicheskite-pregledi-na-avtomobilite-se-povishavat-zaradi-novi-iziskvaniya-1200929
Copyright © Varna24.bg. Всички права запазени.