Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Дерменджиев: Мит е, че адвокатите са богати
Автор: Екип Varna24.bg 10:22 / 23.02.2022Коментари ()614
©
Искаме достойно заплащане за свободно практикуващите адвокати. Това заяви в предаването "Лице в лице" по bTV председателят на Висшия адвокатски съвет Ивайло Дерменджиев.

Депутатите не одобриха искането им да се увеличат нормативно признатите разходи за юристи от 25 на 40%. По думите му искането е от две години, но той го е възобновил, за да развенчае мита за богатите адвокати.

"Адвокатите, които са обединени в дружества и са около 3000 в България, те са по друг ред по Закона за корпоративното облагане. Свободно практикуващите адвокати са сами нямат възможности за счетоводители и много големи разходи. Досега адвокатите никога не са ползвали някакъв вид облекчение", обясни Дерменджиев

Юристът заяви, че ще продължи тази битка, независимо от решението на Народното събрание. Относно съдебната реформа и фигурата на главен прокурор, Дерменджиев заяви:

"За адвокатурата е важно главният прокурор да бъде достатъчно равнопоставен от всички останали власти, да бъде политически независим и да бъде гарант на обществото. Ние не искаме нищо повече.

Дерменджиев посочи, че приветства пакета от реформи в сектора на управляващата коалиция.


https://www.varna24.bg/novini/Bylgaria/Dermendzhiev-Mit-e-che-advokatite-sa-bogati-1217986
Copyright © Varna24.bg. Всички права запазени.