Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Собственик на бензиностанция: Законът строго забранява пълненето на гориво в туби и цистерни, на каквото станахме свидетели
Автор: Екип Varna24.bg 10:34 / 04.03.2022Коментари ()938
© bTV
"В рамките на три дни необичайно много и рязко се вдигнаха цените на горивата на международните пазари – в рамките на 250-260 долара на тон, което около 0,35-0,37 лв. на литър. Това е много рядко срещано явление, породено от рязкото търсене на нефтопродукти“, коментира Димитър Хаджитодоров, собственик на бензиностанция.

"При едно повишаване на търсенето е нормално цената да бъде рязко нагоре. В същия момент нашите вносители много трудно реагираха на това рязко повишаване, защото реално вносителят работи на много малка надценка. И когато се получи този рязък скок, те не могат да си позволят да продават на загуба горивата, които имат в момента, защото със същите пари не могат да заредят нови горива“, обясни Хаджитодоров пред bTV.

"В рамките на 0,20 лв. е максималното увеличение. Някои колеги злоупотребиха с цени над 3 лв., което не е реалистично. Цената на едро в момента е около 2,55 лв. С надценката от 0,20 лв. нормалната цена е 2,80 лв.“, допълни той.

Димитър Хаджитодоров уточни, че законът строго забранява пълненето на гориво в туби и цистерни, на каквото станахме свидетели. Той си обяснява случващото се някои бензиностанции в тази връзка с липса на контрол.

Собственикът на бензиностанция успокои, че горива има и хората трябва да са спокойни.


https://www.varna24.bg/novini/Bylgaria/Sobstvenik-na-benzinostanciya-Zakonut-strogo-zabranyava-pulneneto-na-gorivo-v-tubi-i-cisterni-na-kakvoto-stanahme-svideteli-1223749
Copyright © Varna24.bg. Всички права запазени.