Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Строителни предприемачи спират продажбата на жилища - чакат цените да се вдигнат още
Автор: Екип Varna24.bg 12:16 / 04.04.2022Коментари ()1146
© Sofia24.bg
"Последните седмици има бум н в търсенето на апартаменти в Благоевград – основно малки – до 60 квадратни метра“, обяснява брокерът Паулина Чукарска пред БНТ.

От един месец толкова са се вдигнали продажбите, защото хората са полудели, че няма какво да правят парите им в банките и се увеличава инфлацията с всеки изминал ден и просто се сбъркваме от огледи и купуване на апартаменти, казва тя. Купуват се жилища до 60 000 - 65 000 евро. Имотите на цени към 100 000 евро обаче не се търсят.

Заради голямото търсене имотите на пазара намаляват, а строителите масово спират продажбите в очакване на по-високи цени. Тук идват повече хора от селата, за да си влагат парите, отчита още брокерът от Благоевград.

В Банско търсенето на имоти също се е увеличило. Очакванията на брокерите са заради военния конфликт в Украйна и поскъпналите строителни материали цените на имотите да продължат да растат.


https://www.varna24.bg/novini/Bylgaria/Stroitelni-predpriemachi-spirat-prodazhbata-na-zhilishta-chakat-cenite-da-se-vdignat-oshte-1243658
Copyright © Varna24.bg. Всички права запазени.