Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Наистина ли Путин е казал, че за него България е като Русия?
Автор: Екип Varna24.bg 09:38 / 08.04.2022Коментари ()650
©
Споделяна хиляди пъти публикация от българска фен страница на Владимир Путин в социалната мрежа Фейсбук заблуждава потребителите с невярно изказване на руския президент, разследва БНР.

Текстът на поста (може да бъде прочетен тук) предава предполагаемо интервю с Владимир Путин, в което той уж отговаря на въпроса дали ще воюва някой ден срещу България.

Твърдение: Путин е казал, че за него България е като Русия

"Не бих воювал срещу Русия и срещу себе си никога. Аз много пъти съм казал и казвам, че България е като Русия за мен. Никога няма да воювам срещу Русия и срещу себе си, срещу нашите пра деди оставили костите си върху земята на България за да бъде тя свободна, срещу народа , който ме подкрепя и днес , колкото и трудно да бъде за тях , защото правителството на България ме обявиха за враг . Тази лъжа , че ще нападнем България не я казват някои държави , а някои хора слуги на една държава“, уж казва руският президент (правописът е запазен – б.р.).

Постът с дата 29 март 2022 г. е пресподелен само от фен страницата над 2500 пъти, а коментарите към него (с дата 4 април т.г.) бяха над 1500.

Справка в сайта на руския президент не установи там да е публикувано подобно "интервю“ или изказване на Путин.

Заключение

Приписваното изказване на Владимир Путин във фен-страница във Фейсбук за отношението му към България е НЕВЯРНО. Подобни изказвания се публикуват на официалния сайт на руския държавен глава, подчертават от Кремъл.

Интервю с Владимир Путин, особено скорошно предвид началото на войната на Русия в Украйна на 24 февруари, в което той да коментира виждането си за страната ни, обаче не може да бъде открито в нито една от традиционните медии.  

На запитване на БНР до пресслужбата на Кремъл оттам отговориха, че "всички публични изказвания на президента Владимир Путин се публикуват на официалния сайт kremlin.ru“.


https://www.varna24.bg/novini/Bylgaria/Naistina-li-Putin-e-kazal-che-za-nego-Bulgariya-e-kato-Rusiya-1246544
Copyright © Varna24.bg. Всички права запазени.