Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Местният парламент решава днес как Варна ще харчи бюджет от 648 млн. лева
Автор: Пламена Николова 09:00 / 20.04.2022Коментари ()1134
©
Общинският съвет се събира, за да гласува бюджета на Варна за 2022 г. Заседанието ще започне в 9:00 часа в зала "Пленарна“ на Общината, като в предварителния дневен ред са включени 12 точки.

Тазгодишният бюджет е в размер на 648 млн. лева – с 91 млн. лева повече спрямо миналата година. От тях 88 млн. лева ще бъдат осигурени по европейски проекти и програми. Основният фокус ще е върху развитието на Варна като Град на знанието и подобряването на градската среда. Заради планираната мащабна инвестиционна програма общината възнамерява да поеме дългосрочен дълг, за който съветниците също трябва да дадат съгласието си на днешното заседание.

Друг финансов въпрос е предложението за увеличение на цената на билета за градски транспорт. На обсъждане ще бъдат подложени и промени в Наредбата за организацията на движението, предвиждащи удължаване на работното време на Синята зона и въвеждане на Зелена зона за платено паркиране.

Местният парламент ще реши също дали да подкрепи предложените изменения в Правилника за работа на фонд "Култура“.

Предстои да бъде определена и комисия за провеждане на избор на 60 съдебни заседатели за Окръжен съд – Варна.

Заради дългия дневен ред е предвидено Общинският съвет да заседава два дни.


https://www.varna24.bg/novini/varna/Mestniyat-parlament-reshava-dnes-kak-Varna-shte-harchi-byudzhet-ot-648-mln-leva-1253451
Copyright © Varna24.bg. Всички права запазени.