Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Кирил Петков е провел телефонен разговор с германския канцлер Олаф Шолц
Автор: Екип Varna24.bg 10:29 / 30.04.2022Коментари ()573
©
Министър-председателят Кирил Петков е провел телефонен разговор с канцлера на Федерална република Германия Олаф Шолц. Двамата лидери обсъдиха войната в Украйна. Премиерът Петков информира германския канцлер за помощта, която България може да окаже на украинската държава за ремонт на военна техника.

Българският министър-председател посочи и възможността Варна да бъде логистичен център за жито и изтъкна значението на превантивните мерки на европейско ниво срещу рисковете от продоволствена криза в следствие на войната.

Петков и Шолц обсъдиха интеграцията на Западните Балкани и процеса на сътрудничество с Република Северна Македония. "България е убедена, че бъдещето на региона е в семейството на Европейския съюз“, подчерта министър-председателят Кирил Петков.

Двамата разговаряха и за енергийната сигурност в Европа, включително мерките, които страните от ЕС предприемат за осигуряване на газовите доставки.


https://www.varna24.bg/novini/Bylgaria/Kiril-Petkov-e-provel-telefonen-razgovor-s-germanskiya-kancler-Olaf-Sholc-1258735
Copyright © Varna24.bg. Всички права запазени.