Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
"Млади надежди" на НУИ "Добри Христов" - Варна в галерия "Графит"
Автор: Екип Varna24.bg 09:03 / 02.06.2022Коментари ()904
©
Бивши и настоящи ученици от
НУИ "Д.Христов":
виж още
Намерете бивши съученици, състуденти, колеги и стари приятели! Регистрирайте се или влезте в профила си.
В края на учебната година изложбата “Млади надежди" на ученици от НУИ “Добри Христов" - Варна, ще покаже напредъка на възпитаниците на елитното варненско училище в областта на визуалните изкуства. Най-доброто, създадено през годината, ще представят пред публиката в галерия “Графит" учениците от всички класове в специалностите “Изящни изкуства" и “Рекламна графика".

Преподавателите споделят радостта си от постигнатото от техните възпитаници през годината.  Георги Кенаров - преподавател по графика, отбелязва, че при откриването на представителната годишна изложба ще бъдат връчени и стипендии на млади таланти от училището. “Идеята се роди миналата година - разказва той, - когато хора от бизнеса научиха, че има много талантливи деца в нашето училище и би било хубаво те да бъдат подпомогнати със стипендии. Миналата година се дадоха общо 2000 лв. като стипендии за 2 деца. Тази година доброжелателите се оказаха още повече и се събраха около 5000 лв., които ще отидат за стипендии за 5 деца."

Откриването на годишната изложба “Млади надежди" и връчването на стипендиите на млади таланти ще бъде на 2 юни от 18:30 в галерия “Графит" на бул. “Княз Борис І" 65 във Варна.


https://www.varna24.bg/novini/varna/Mladi-nadezhdi-na-NUI-Dobri-Hristov-Varna-v-galeriya-Grafit-1276989
Copyright © Varna24.bg. Всички права запазени.