Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Сагата около пътя, който води до пристанище Варна-Запад, продължава
Автор: Екип Varna24.bg 08:45 / 14.06.2022Коментари ()1090
©
Сагата около пътя, който води до пристанище Варна-Запад, продължава. Той е част от общинската инфраструктура на Девня, но общината няма необходимите 2,5 милиона лева, за да го ремонтира, съобщава БНР.

Пътят е много опасен за движение на всички транспортни средства. По този повод кметът на  Девня Свилен Шитов, след многобройни срещи и разменена кореспонденция с МРРБ и АПИ, е постигнал съгласие с държавните структури  да започне процедура за прехвърляне на  собствеността на държавата и за отпускане на необходимите средства за ремонта.

От своя страна, депутатът от ППП Благовест Белев, написа отворено писмо до Шитов, изпълнителния директор на пристанище Варна и до медиите, в което посочва, че е постигнато съгласие и с транспортния министър Николай Събев за прехвърляне на собствеността на Държавно предприятие "Пристанищна инфраструктура и за ремонтиране на пътя след това. Според Шитов това не е удачно, тъй като само от АПИ могат да гарантират дългосрочната поддръжка на отсечката с дължина 1,5 километра.


https://www.varna24.bg/novini/varna/Sagata-okolo-putya-koito-vodi-do-pristanishte-Varna-Zapad-produlzhava-1285039
Copyright © Varna24.bg. Всички права запазени.