Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Форум представя работата по проекта "Бебешка кутия" във Варна
Автор: Пламена Николова 12:50 / 15.06.2022Коментари ()978
©
Дискусионен форум на тема ,,Ранна подкрепа и ранна детска интервенция за деца от 0-3 и техните родители" ще се проведе в Юнашкия салон на Варна утре, 16 юни  от 10:00 до 12:00 ч.

На форума ще бъде представен социалният ефект от съвместния проект на Фондация Карин дом и Фондация Кахане за реализирането на Bаby box и неговия потенциал за развитие. Ще бъдат споделени мнения на специалисти от родилните отделения във Варна, родители и специалисти по ранно детско развитие на Карин дом.   

Бебешката кутия на Карин дом получиха 1000 семейства при изписване от родилните отделения във Варна в периода 2021-2022 г. Целта на проекта е превенция на изоставянето, намаляване риска от социална изолация и бедност, както и подкрепа на семействата в тези първи най-важни месеци за детското развитие. 

В момента в България няма мащабен и достъпен механизъм за подкрепа на родителите на новородени и това води до редица предизвикателства и стрес в първите дни след раждането. 

Целта на проекта е да провокира дискусия относно ранната подкрепа, която да се превърне в устойчива практика  на местно и национално ниво.

Във Форума ще участват представители на трите родилни и неонатологични отделения, ДСП/ОЗД, Дирекциите: "Здравеопазване" и "Социални дейности" и компаниите, предоставили бебешки артикули и продукти, специалисти от Карин дом.


https://www.varna24.bg/novini/varna/Forum-predstavya-rabotata-po-proekta-Bebeshka-kutiya-vuv-Varna-1286272
Copyright © Varna24.bg. Всички права запазени.