Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Национална астрономическа конференция се открива днес във Варна
Автор: Пламена Николова 09:37 / 01.07.2022Коментари ()849
©
Днес от 14:00 ч. в зала"Николай Петров " се открива 48-та Национална астрономическа конференция, която  е включена в Националния календар за изяви по интереси на МОН за 2021/22г. 

Участие в нея ще вземат професионални астрономи от ИА на БАН, преподаватели, студенти и докторанти от СУ "Климент Охридски", учители и ученици от обсерваториите и училищата от 17 града на България .

На конференцията ще се представят доклади от гост - лектори, студенти и ученици, които ще представят работата си от проведените наблюдения през годината. В рамките на конференцията ще бъдат организирани и проведени традиционните състезание на знаещите с връчване на отличието "Николай Петров". 

На състезанието на знаещите, младите астрономи ще се състезават на полето на астрономията с опитните астрономи, съставили нетрадиционни въпроси.

Цялата програма може да се види на сайта на обсерваторията.

На 9 юли в НАОП "Николай Коперник" от Виена ще пристигне единствената реплика в Европа на оригиналния костюм на американския астронавт Нийл Армстронг, с който той стъпва на Луната в мисия на "Аполо“ през 1969 г и ще бъде изложена в НАОП "Николай Коперник" Варна от 13 юли до 11 септември 2022 г.


https://www.varna24.bg/novini/varna/Nacionalna-astronomicheska-konferenciya-se-otkriva-dnes-vuv-Varna-1297829
Copyright © Varna24.bg. Всички права запазени.