Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Над 7000 лева бяха събрани на благотворителния коледен базар
Автор: Екип Varna24.bg 11:56 / 11.01.2010Коментари ()1212
© Varna24.bg
23 организации и сдружения, които работят с хора с увреждания, взеха участие в Благотворителния коледен базар, подреден в Двореца на културата и спорта в дните от 5 до 31 декември по инициатива на Общински съвет и Обществен съвет за социално подпомагане - Варна. 7200 лв. е сумата от продажбата на 5000 различни сувенири и картички, изработени от възрастни и деца в неравностойно положение. На трите щанда с обща площ около 100 кв. метра бяха подредени още картини, витражи и други изделия, изработени във времето за трудо и арт - терапия. Средствата от продажбите бяха предоставени на организациите за подпомагане на дейността им.

Инициативата беше обявена в началото на миналия месец от председателя на ОбС Борислав Гуцанов, Анна Радева, председател на ПС „Социални дейности и жилищна политика" и представители на фирми, участвали в предпразничната акция.

Организаторите отправиха и покана към големите фирми да дарят средства, като закупят изделия от коледните щандове на базара. Първенци в това направление са фирмите „Титан" и „МТГ Делфин". Общинските дружества „Обреди" и „Пазари" избраха да поздравят партньорите си с коледни картички, изработени от деца с увреждания.

Почетна грамота „Най-щедър дарител на първото благотворително коледно изложение - базар на произведения на потребителите на социални услуги и представители на уязвими социални групи" и плакет на Общински съвет - Варна ще получат първите две фирми. Наградите ще им бъдат връчени от председателя на ОбС Борислав Гуцанов.



https://www.varna24.bg/novini/varna/Nad-7000-leva-byaha-subrani-na-blagotvoritelniya-koleden-bazar-130628
Copyright © Varna24.bg. Всички права запазени.