Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Серия нагли обири на "баничарки", правят комбина с таксиджиите
Автор: Екип Varna24.bg 23:10 / 18.07.2022Коментари ()1037
©
По изключително варварски начин всяка нощ се обират лекотоварни автомобили, паркирани по улиците на София. Бусове и т.нар. "баничарки“ биват отваряни като консервни кутии от крадците, които използват "първобитни“ инструменти като кози крак и щанги.

Гърба на извършителите се пази от таксита, следящи периферията на обира и съобщаващи ако се появи някой.

В столичния квартал "Овча купел“ са зачестили обирите над този тип автомобили, в които често собствениците държат инструменти и техника, която лесно може да се продаде на черния пазар като съботно-неделният битак в "Малашевци“.

Най-честото време за обир е около 3:00 и 4:00 сутринта, когато се предполага, че хората ще спят дълбото и няма да чуят иначе никак не тихото разбиване, пише dizzyriders.bg.

Крадците играят в комбина с таксиметрови шофьори, с чиито коли после лесно могат да се измъкнат с откраднатите вещи. Същите гледат и евентуално ако се появи полиция или някой друг.

Загубите за собствениците на разбити бусове и "баничарки“ са големи, тъй като при подобно вандалско отваряне в повечето случаи трябва да се смени вратата или вратите.

Паркирането на осветени места не спира крадците, нито ги притеснява това, че вдигат толкова много шум. По-голяма сигурност е използването на охраняем паркинг, но те в София са недостатъчни.

По данни на полицията има групи от ромските махали на София, които нощем обират гъсто населени райони, където почти на всяка улица има паркиран лекотоварен автомобил.


https://www.varna24.bg/novini/Bylgaria/Seriya-nagli-obiri-na-banicharki-pravyat-kombina-s-taksidzhiite-1309109
Copyright © Varna24.bg. Всички права запазени.