Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Изправят пред съда скитник от Варна, обрал мъж на улицата
Автор: Пламена Николова 17:29 / 20.07.2022Коментари ()2499
©
Илюстрация
Окръжна  прокуратура – Варна внесе в съда обвинителен акт срещу 28-годишен мъж, който при условията на опасен рецидив отнел портфейла на нищо не подозиращ гражданин с намерението противозаконно да го присвои, употребявайки за това сила. Мъжът ще бъде съден за извършеното от него престъпление по чл. 199, ал. 1, т. 4, във връзка с чл. 198, ал. 1 от НК и, ако бъде признат за виновен, може да получи наказание "лишаване от свобода“ за срок от пет до петнадесет години, като съдът може да постанови и конфискация до една втора от имуществото му, съобщиха от пресцентъра на Апелативна прокуратура във Варна.

М.Г. водел скитнически начин на живот. На 23 февруари 2022 година той излязъл от затвора, където търпял ефективно наказание за предходно извършено престъпление, и се върнал отново на улицата.

Няколко дни по-късно, на 26 февруари, след като многократно посетил денонощен магазин за хранителни стоки, около 03:00 часа той забелязал клиент на търговския обект. Мъжът пазарувал, заплатил сметката си, сложил портфейла си в торбата с покупки и излязъл на улицата. М.Г. го последвал. Заговорил го и дори го помолил да му извика такси, като така отвлякъл вниманието му. Използвайки този момент, обвиняемият издърпал торбата от ръцете на мъжа и побягнал. След като преровил торбата, 28-годишният мъж взел само парите от портфейла – 190 лева, и изхвърлил всичко останало.

 Ден след извършване на престъплението М.Г. бил установен и задържан от органите на МВР. Предстои делото срещу него да бъде насрочено за разглеждане във Варненския окръжен съд.


https://www.varna24.bg/novini/varna/Izpravyat-pred-suda-skitnik-ot-Varna-obral-muzh-na-ulicata-1310684
Copyright © Varna24.bg. Всички права запазени.