Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Поредна агресия срещу лекари у нас - роднини на починал пациент счупиха вратата на Спешното отделение
Автор: Екип Varna24.bg 15:50 / 28.07.2022Коментари ()974
© БНР
Роднини на починал пациент на Спешното в Монтана са счупили стъклопакета на входната врата на отделението, съобщават от полицията в областния град.

Инцидентът е от първите минути на 28.07.2022 г., около 00:15 ч. на ул. "Сирма Войвода" в спешното отделение на МБАЛ "Д-р Стамен Илиев" АД - гр. Монтана бил приет 59-годишен жител на монтанския кв. "Огоста", който по-късно починал. Когато научили за смъртта му, негови роднини с физическа сила или удар с твърд предмет повредили стъклопакета на входната врата на отделението. 

По случая е извършен оглед от служители на РУ Монтана и образувано досъдебно производство. Работата по случая продължава.

Днес стана ясно, че сигналите за насилие над медици, които постъпват в Българския лекарски съюз (БЛС), незабавно ще бъдат изпращани към главния прокурор, съгласно подписано споразумение между БЛС, Министерството на здравеопазването и Прокуратурата.


https://www.varna24.bg/novini/Bylgaria/Poredna-agresiya-sreshtu-lekari-u-nas-rodnini-na-pochinal-pacient-schupiha-vratata-na-Speshnoto-otdelenie-1315823
Copyright © Varna24.bg. Всички права запазени.