Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Квартален Малък Кестрич Фест предстои във Виница
Автор: Пламена Николова 13:40 / 04.08.2022Коментари ()1271
©
На 6-ти и 7-ми август ще се проведе първото издание на Малък Кестрич Фест. Фестивалът ще разнообрази културния живот във Виница и ще представи много дейности за деца и родители. Организаторите от читалище "Прогрес" канят жителите на квартала в залата на читалището в 16:00 в събота и неделя. Ще се проведат прожекции, представяне на книга и концертни изпълнения на народна музика.

Фестивалът е посветен на занаятите и изкуствата. Участниците ще могат да изваят под ръководството на майстор-грънчар различни изделия от глина. За целта ще се осигури истинско грънчарско колело. За любителите на фотографията ще има и практически курс от професионален фотограф. В неделя за по-малките се организира и пленер по рисуване в двора на читалището. На децата ще бъдат осигурени всички рисувателни материали. В края на програмата в неделя публиката ще се срещне с именития перкусионист Петър Йорданов - Бъни, който ще донесе множество инструменти, на които всички ще могат любителски да свирят. Ще бъде представен и чудноватият инструмент хенг дръм.

Читалището кани всички съжители във Виница на два дни, които да разнообразят живота в квартала и да сплотят местната общественост. Проектът се реализира с финансовата подкрепа на Фонд Култура на Община Варна.

Повече информация на: https://kestrichfest.com/


https://www.varna24.bg/novini/varna/Kvartalen-Maluk-Kestrich-Fest-predstoi-vuv-Vinica-1319892
Copyright © Varna24.bg. Всички права запазени.