Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Вътрешният министър коментира задържането на Бойко Борисов и имало ли е превишаване на правомощия
Автор: Екип Varna24.bg 21:14 / 24.08.2022Коментари ()1197
© БНТ
Нямам достъп до материалите за задържането на Бойко Борисов, защото са в съда. Запознах се със съдебния акт. Пристъпило се е към този арест без събрани годни доказателства. След тези действия е нормално да има санкции. Нямам никакво отношение към този арест и не мога да го коментирам. Това заяви служебният вътрешен министър Иван Демерджиев в предаването "Още от деня“ по БНТ.

"В първите дни, аз бях убеден, че МВР е действало правилно. В течение на времето стана ясно, че годни доказателства не са били събрани и се е пристъпило в аванс към този арест“, добави той.

На въпрос дали е имало превишаване на правомощията на служителите на МВР, министър Демерджиев заяви: "Ако има сигнал – ще го проверя. Към момента няма данни за превишаване на правомощията на служителите на МВР“.

"По делото "Хемус“ има установени нарушения. Установени са тегления от 60 млн. лева, изтеглени на каса, при изключително странни обстоятелства. Това няма да е медиен фойерверк. Работеше се активно от СДВР по случая и има две започнали досъдебни производства. Вярваме, че ще се разкрият още свързани случаи във връзка с изграждането на АМ "Хемус“. По тези досъдебни производства имаше откровен саботаж от страна на Прокуратурата.

Свидетелите са искали да разкрият схемата, но понеже Прокуратурата е отказала, те са се разколебали. Случаят "Хемус“ можеше вече да е разплетен. Надявам се да има привлечени под отговорност и други хора. В рамките на разследването има случаи за незаконно разходване на средства, пране на пари, авансово усвоени над 1,2 млрд. лева без да има строителни действия, влагани са пари в незаконно строителство и т.н.“, каза вътрешният министър.

"Не смятам, че трябва да се води война с Прокуратурата. Ако се натъкнем на саботаж в работата си, ще уведомим обществото и ще потърсим отговорност, подчерта служебният вътрешен министър по повод евентуалния корпоративен вот. Аз смятам, че Иван Гешев не е подходящ за главен прокурор и съм се аргументирал, но това не ми пречи да изпълнявам правомощията си“, заяви Иван Демерджиев.



Още по темата: общо новини по темата: 181
12.12.2023 »
21.03.2023 »
31.12.2022 »
16.11.2022 »
01.11.2022 »
18.10.2022 »
предишна страница [ 1/31 ] следващата страница
https://www.varna24.bg/novini/Bylgaria/Vutreshniyat-ministur-komentira-zadurzhaneto-na-Boiko-Borisov-i-imalo-li-e-previshavane-na-pravomoshtiya-1333260
Copyright © Varna24.bg. Всички права запазени.