Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Представят шестмесечната програма на ОФД – Варна
Автор: Екип Varna24.bg 13:31 / 26.01.2010Коментари ()2405
© Varna24.bg
Стратегията на екипа за осъществяване на концепцията, с която Даниела Димова спечели конкурса за директор на Варненската опера, ще бъде представена пред средствата за масова информация този четвъртък в 14 часа, съобщиха от Оперно-филхармоничното дружество (ОФД). В пресконференцията ще участват още главният художествен ръководител на операта Борислав Иванов и главният диригент Станислав Ушев.

Даниела Димова очерта двете основни посоки, в които ще работи със своя екип - в регионален план Варна да заеме позицията на главен оперен театър и филхармония в Североизточна България, а в национален план да бъдат оптимизирани партньорските взаимоотношения с други оперни театри и културни институции.

Европейското измерение се отнася до идеята, след Националната, и Варненската опера да се пребори с критериите и да стане асоцииран член на организацията за европейска професионална опера и фестивали Opera Europa. Ще бъде изнесена и детайлна информация за главните оперни събития през годината и програмата за първите шест месеца.

Източник: Днес +



https://www.varna24.bg/novini/interesno/Predstavyat-shestmesechnata-programa-na-OFD-Varna-134302
Copyright © Varna24.bg. Всички права запазени.