Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Психологът Владимир Маринов: Детето, влязло с пистолет в училище, е по-скоро жертва, отколкото агресор
Автор: Екип Varna24.bg 17:29 / 12.10.2022Коментари ()715
©
Аз разглеждам тези случаи като такива, в който детето е по-скоро жертва, отколкото агресор, тъй като тук има системен въпрос, който трябва да се разгледа. Той започва от семейството, след това преминава в средата, която е предимно на улицата. Това каза психологът Владимир Маринов в предаването "Добър ден, България“ на Радио "Фокус“ по повод случая с детето, което занесе газов пистолет в училище тази сутрин.

"Отдавна е познато в психологическата литература за стратегиите на копиране, още от времето на Алберт Бандура – това са 60-те години на миналия век. Очевидно децата копират това, което виждат, това, което чуват“, добави Маринов.

Психологът заяви, че случката може да отключи травматични преживявания в съучениците на детето, но и в самото дете.

"В момента е важно да има проследяване, да се направи скрининг, да се проследи какви са мислите и преживяванията на всяко едно от децата, което е било свидетел, по отношение на тревожни или пък депресивни оплаквания“, заяви Маринов.


https://www.varna24.bg/novini/Bylgaria/Psihologut-Vladimir-Marinov-Deteto-vlyazlo-s-pistolet-v-uchilishte-e-po-skoro-zhertva-otkolkoto-agresor-1424920
Copyright © Varna24.bg. Всички права запазени.