Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Честват Деня на народните будители в Прага
Автор: Екип Varna24.bg 11:29 / 28.10.2022Коментари ()814
©
Националното музикално училище "Любомир Пипков" - София заедно с Българското средно училище "Д-р Петър Берон" в Прага за първи път организират общо честване на Деня на народните будители в чешката столица, съобщават от Музикалното училище.

В навечерието на празника, на 31 октомври 2022 г. от 18.00 ч., Българският културен институт в Прага ще бъде домакин на празничния концерт "Чест и слава, Вам будители народни!", в който ще се изявят млади таланти от двете училища.

В програмата ще прозвучат произведения на композиторите Бедржих Сметана, Добри Христов, Красимир Кюркчийски и Петър Христосков, в изпълнение на учениците от Национално музикално училище "Любомир Пипков“ Ана-Мария Узунова – пиано, Боряна Желева – цигулка и Наума Найман – виолончело.

Всяка от тях е лауреат на множество награди от национални и международни конкурси, изявяват се и като солисти в различни музикални състави.

Събитието в чешката столица се реализира с финансовата подкрепа на Столична община - програма "Култура“ и в партньорство с Българския културен институт в Прага.


https://www.varna24.bg/novini/Bylgaria/Chestvat-Denya-na-narodnite-buditeli-v-Praga-1443920
Copyright © Varna24.bg. Всички права запазени.