Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Десетки пожарникари се борят с огнена стихия до границата ни с Гърция
Автор: Екип Varna24.bg 23:11 / 02.11.2022Коментари ()693
©
Илюстративна снимка
Десетки пожарникари са на терен от българска страна, за да гасят пожар близо до връх Вейката. Огънят бушува от повече от десет дни на границата с Гърция. Днес той отново се е прехвърлил на българска територия, пише БНР.

"Днес гърците направиха над 20 облитания преди обед. Няколко десетки пожарникари и служители от българска страна са на терен денонощно от почти три дни. Помолихме гърците за помощ, но има процедури за въздушното пространство. Утре ще има и наши хеликоптери, които ще се включат в гасенето вече и по въздух. Към момента няма място за паника!", каза за БНР областният управител на Кърджали Даниел Делчев.

Зрители на NOVA сигнализират в рубриката "Моята новина", че българо-гръцката граница е започнала да гори на 22 октомври. Местните са притеснени, че огънят слиза към близките села. Настояват в борбата със стихията да се включи противопожарен хеликоптер, тъй като теренът е труднопроходим.


https://www.varna24.bg/novini/Bylgaria/Desetki-pozharnikari-se-boryat-s-ognena-stihiya-do-granicata-ni-s-Gurciya-1450518
Copyright © Varna24.bg. Всички права запазени.