Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Международно изложение на туристическия бранш от Черноморския регион предстои във Варна
Автор: Екип на Varna24.bg 08:30 / 03.11.2022Коментари ()842
©
На 8 и 9 ноември от 10,00 ч. във Варна ще се проведе международно изложение на туристическия бранш от Черноморския регион. Основна тема на събитието е туризма, основан на преживяванията с фокус върху културно-историческото наследство, а мястото: ул. "Оборище“ 13А, конферентна зала на ВУМ.

Концепцията за икономика на преживяванията се появи преди около 20 години и бързо придоби популярност. Днес почти всеки потребител заявява предпочитанията си към продукти, осигуряващи му добавена стойност – наслада за сетивата и спомен за цял живот. Компаниите от всички сектори се въоръжиха с инструментариума на съвременните технологии – изкуствен интелект, виртуална реалност, роботи и др., за да предложат уникално изживяване. За туристическия сектор, който до голяма степен разчита на ресурсите на миналото – оставеното ни културно и историческо наследство, това бе едно истинско предизвикателство. И все пак, съвсем малко време бе нужно на операторите от сектора на гостоприемството, за да създадат и популяризират иновативни бизнес модели.

Предстоящото събитие ще разгледа именно такива успешни практики. Акцентът през първия ден (8. XI) ще бъде върху примерите от Армения, Грузия и Гърция, а на втория (9.XI) върху изобретателността на родните оператори. Предвидени са и поредица от допълващи лекции, в които проф. Станислав Иванов – утвърден изследовател и преподавател в областта на туризма (ВУМ) и Павлин Косев – председател на Варненската асоциация на ресторантьорите и хотелиерите (ВАРХ), и други експерти, ще дадат на участниците практически насоки относно създаването и популяризирането на подобни продукти, възможните технологични иновации и публични политики, на които могат да разчитат. За финал шеф-готвачите от Института по кулинарни изкуства към ВУМ ще предложат уникално изживяване за небцето – демонстрация и дегустация на типично за региона ястие.

Форумът ще осигури условия за създаване на нови бизнес партньорства и изграждане на мрежи и сътрудничество.

Изложението е с вход свободен за всички заинтересовани лица и ще бъде полезно за работата на всички оператори от сектора на гостоприемството, нестопански и браншови организации, изследователи и потребители. Необходима е предварителна регистрация: https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSfMxisWF7O8wyEfRa8xmxCkWx1I1I6JAvx77jgEZaVxPq2ykA/viewform

Събитието се организира от Висше училище по мениджмънт в рамките на проект PRO EXTOUR "Насърчаване на туризма на преживяванията с фокус върху културно историческото наследство на черноморския басейн“, който се осъществява по СОП "Черноморски басейн 2014 – 2020“.


https://www.varna24.bg/novini/varna/Mezhdunarodno-izlozhenie-na-turisticheskiya-bransh-ot-Chernomorskiya-region-predstoi-vuv-Varna-1450626
Copyright © Varna24.bg. Всички права запазени.