Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Няколкомесечен ремонт изкара бургазлии на протест
Автор: Екип Varna24.bg 13:22 / 12.11.2022Коментари ()699
© БНР - Бургас
Над 50 души протестират в бургаския квартал "Лозово". Причината е ремонт на водопреносната и канализационната мрежа, който е започнал преди 4 месеца и ще продължи до края на 2023 г., съобщава БНР- Бургас.

В шествието се включиха десетки автомобили. Те преминават по главната улица на квартала в посока ул. "Одрин". Хората са недоволни от честите аварии - без причина спира както токът, така и водата. Искат нормални улици и инфраструктура. Те посочват, че са принудени в 21 век винаги да имат пълни бидони и шишета с вода, което изключително много затруднява ежедневието им. Оплакват се, че почти всички електроуреди са се развалили, а не срещат ответна страна от фирмата-изпълнител на дейностите. Според общопрактикуващ лекар в следствие на ремонтите са зачестили респираторните проблеми в квартала. 

Жителите на Лозово са изпратили петиция с исканията си до ВиК и община Бургас. Направена е проверка на място и преди дни е издадено предписание към строителната фирма да бъдат отстранени пропуските , а хората се надяват да бъдат взети реални мерки.


https://www.varna24.bg/novini/Bylgaria/Nyakolkomesechen-remont-izkara-burgazlii-na-protest-1461476
Copyright © Varna24.bg. Всички права запазени.