Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Делото на Кирил Петков срещу Бойко Борисов ще продължи на 9 януари 2023 година
Автор: Екип Varna24.bg 16:50 / 15.11.2022Коментари ()779
© БНР
Стартира делото между бивши премиери, които се изправят един срещу друг в Софийския районен съд - Кирил Петков срещу Бойко Борисов

"Заведох дело за клевета срещу Бойко Борисов за половин милион лева“, коментира на 24 август Кирил Петков. Делото за клевета е във връзка с изказване на Борисов, че Кирил Петков и Асен Василев са взимали комисионни от договори за доставка на природен газ. Според Петков са му причинени неимуществени вреди, довели до накърняване достойнството и репутацията му заради клеветнически твърдения на Борисов, пише в иска.

В съда, адвокатът на Петков – Стоян Мадин, заяви, че е предявен и граждански иск срещу Борисов за 10 000 лева, той е частичен от цялостния размер на предявените неимуществени вреди от 500 000 лева по делото за клевета, като поиска съвместното му разглеждане.

Според адвоката на Борисов -  Менков исковата молба е нередовна, а искането за съвместно разглеждане недопустимо. Според съда обаче няма формални недостатъци в гражданската претенция на Петков и го обяви за допустим. Съдът прие гражданския иск на Петков.

Във връзка с делото за клевета от страна на Петков защитата поиска съдът да допусне трима свидетели. Делото беше насрочено да продължи на 9 януари 2023 година.


https://www.varna24.bg/novini/Bylgaria/Deloto-na-Kiril-Petkov-sreshtu-Boiko-Borisov-shte-produlzhi-na-9-yanuari-2023-godina-1464666
Copyright © Varna24.bg. Всички права запазени.