Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Задържаха измамници във Фейсбук
Автор: Екип Varna24.bg 19:35 / 21.11.2022Коментари ()1122
©
Трима души са задържани след действия от служители на Главна дирекция "Национална полиция" и областните дирекции в Стара Загора и Русе на 16 ноември, съобщават от МВР.

Полицейската операция е предприета след разследване на получен сигнал за извършена измама. На територията на Русе са задържани трима мъже – 37-годишен от Ветово, Русенско, 44-годишен от Шкорпиловци, Варненско, и 24–годишен от село Камен, Великотърновско.

Задържането им е осъществено непосредствено след изтегляне на инкриминираната сума. При последвалите действия по разследването у тях са намерени и иззети веществени доказателства от значение към разследването.

Установена е схемата, по която задържаните са действали - чрез публикуване на обяви във Facebook те предлагали стоки на добри цени. При връзка на жертвата за уговаряне на доставката е последвало искане за авансово плащане и превеждане на сума по посочена от тях сметка.

По случая е образувано досъдебно производство. Работата по него продължава под надзора на районната прокуратура в Стара Загора.

Полицията отново напомня, че авансови плащания или предварително заплащане на транспорт не се правят, ако за това няма подписан договор.


https://www.varna24.bg/novini/Bylgaria/Zadurzhaha-izmamnici-vuv-Feisbuk-1471001
Copyright © Varna24.bg. Всички права запазени.