Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Минералната чешма до дом "Младост" ще бъде изградена на ново място
Автор: Екип Varna24.bg 12:58 / 07.03.2023Коментари ()9967
©
Чешмата с минерална вода до дом "Младост" ще бъде изградена отново, но на ново място. До 2 седмици се чака да излезе разрешението за градежа й. Тя ще бъде съградена до бившия "Пфое мол" на бул. "Сливница". Теренът е общински. Там имаше преместваем обект, който е премахнат. Това стана ясно от думите на кмета на район "Младост" Христо Христов.

Важната чешма, от която си пълниха вода стотици варненци, не функционира от 2021 година. Тя се намираше и в частен терен - на дом "Младост", който бе съборен.

Така проблемът се стовари на местната администрация във Варна, тъй като много хора желаеха тя да бъде възстановена. В търсене на решение бе открито новото място - общинска собственост. Сега ще се издирва от къде преминава тръбата от каптажа, който ще захранва възстановената чешма. Ще бъде закупена и нова помпа. Ще се постави и премахнатата плоча в чест на Капитан Петко войвода, стана ясно още от думите на районния кмет.

Чешмата до дом "Младост" бе една от малкото, чийто вода бе годна за питейни нужди. Това я правеше притегателно място за десетки, които извиваха опашки да напълнят безплатно тубите с живителната минерална течност.


https://www.varna24.bg/novini/varna/Mineralnata-cheshma-do-dom-Mladost-shte-bude-izgradena-na-novo-myasto-1590578
Copyright © Varna24.bg. Всички права запазени.