Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Транспортен ад в Германия, спряха полетите от България
Автор: Екип Varna24.bg 10:59 / 27.03.2023Коментари ()504
©
Летища, автогари и жп гари в цяла Германия са затворени в понеделник сутринта, обърквайки плановете на милиони пътници в началото на работната седмица по време на една от най-големите стачки от десетилетия в най-голямата икономика в Европа, предава Ройтерс.

24-часовите стачки, организирани от профсъюза "Верди" и профсъюза на железниците и транспорта EVG, са поредните в месеци на стачни действия, които засегнаха големите европейски икономики, докато по-високите цени на храните и енергията влошиха жизнения стандарт на работниците.

Две от най-големите летища в страната, Мюнхен и Франкфурт, спряха полетите, докато железопътните услуги на дълги разстояния бяха отменени от германския железопътен оператор Deutsche Bahn. Почти всички полети от и до германски летища от България са отменени.

Потребителските цени в Германия се повишиха повече от очакваното през февруари - с 9,3% спрямо година по-рано, като натискът върху разходите остава, въпреки че Европейската централна банка се опитва да ги укроти с поредица от увеличения на лихвените проценти.


https://www.varna24.bg/novini/Bylgaria/Transporten-ad-v-Germaniya-spryaha-poletite-ot-Bulgariya-1614933
Copyright © Varna24.bg. Всички права запазени.