Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Банкоматът ми глътна картата, какво да правя?
Автор: Екип Varna24.bg 08:34 / 29.03.2023Коментари ()1447
© Sofia24.bg
Ако мислите твърде дълго между трансакциите, банкоматът ще блокира картата. Ако клиентът постави вече блокирана карта в банкомата, тя няма да излезе. В този случай на блокиране е невъзможността да се извършват транзакции с картата. 

Ако клиентът въведе неправилно ПИН кода три пъти, картата се блокира и остава в банкомата. Ако поставите карта с механични повреди в банкомат, тя също няма да се върне.

Ако на екрана на банкомата пише, че устройството не работи, но клиентът все пак е поставил картата в него, тогава е много вероятно тя безвъзвратно да остане вътре.

За предотвратяването на всички тези проблеми е полезно вниманието, трябва да разберете какви операции извършвате и как. Следващата причина е, че картата е останала в банкомата, защото е била замразена или счупена.

Това не е по вина на клиента, но се случва банкоматът да замръзне за известно време, притежателят на картата да започне да натиска и накрая да спре процеса. Особено опасно е да "ремонтирате“ банкомат като стар телевизор, т.е. да го ударите.

Още по-лошо е да се опитваш да го отвориш. И двете са наказуеми.

Какво се случва с картата тогава?

Оставената в банкомата карта е там до пристигането на специалистите от банката.

Всички банки съветват за едно и също нещо.Намерете номера на горещата линия на банката, който е поставен на банкомата. Обадете се на този номер.

Ако роботът отговори и предложи да блокира картата, натиснете бутоните, както е указано от него. Ако операторът отговори, обяснете му ситуацията и блокирайте картата с негова помощ.

Друг вариант, още по-удобен, е сами да блокирате картата чрез USSD заявка или мобилно приложение, към което е свързана картата. Това може да стане в интернет банкирането.

Процедурата по връщане на картата не е бърза, по-добре е да очаквате около две седмици чакане, съветва Actualno.com.


https://www.varna24.bg/novini/Bylgaria/Bankomatut-mi-glutna-kartata-kakvo-da-pravya-1617633
Copyright © Varna24.bg. Всички права запазени.