Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Жители ще помагат на общината си за опазване на околната среда
Автор: Екип Varna24.bg 08:00 / 18.05.2023Коментари ()662
©
Жителите на община Долни чифлик ще помагат на администрацията за опазване на околната среда. Това е една от целите на проект, по който се проведе семинар във Областния информационен център (ОИЦ) - Варна, научи Varna24.bg.

Форумът бе по реализацията на проекта "ЗА Екологичното образование на Децата и зелеНа Община (ЗАЕДНО)“, който се финансира от ОП "Добро управление“ 2014-2020 г. Общият му бюджет е 59 991, 84 лв. Бенефициент е Сдружение с нестопанска цел "Младежки спортен клуб Варна“.

Основната цел на проекта е да подкрепи гражданското участие в процесите на вземане на решения в Община Долни чифлик, като в рамките на 10 месеца създаде и тества инструментариум за периодичен граждански мониторинг върху действията, решенията и политиките, провеждани от общинската администрация. В рамките на събитието в залата на ОИЦ в морската столица представители на "Младежки спортен клуб Варна“, Община Долни чифлик и неправителствени организации дискутираха как гражданското общество може да отправя препоръки към местната власт за адресиране на реформи, свързани с разделното събиране на отпадъци. На базата на допитване са направени препоръки към администрацията за подобряване на взаимодействието с гражданите, сред които мерки за повече видимост на инициативите, свързани със зелени политики, оптимизиране функциите на интернет страницата на общината, иницииране на онлайн проучвания, обсъждания и кампании, които да ангажират гражданското общество, провеждане на консултативни съвети и др. На местната администрация ще бъдат предложени механизми за мониторинг и за бонуси и санкции, чрез които да се осъществява ефективен мониторинг за разделно събиране на отпадъци и опазване на околната среда.


https://www.varna24.bg/novini/varna/Zhiteli-shte-pomagat-na-obshtinata-si-za-opazvane-na-okolnata-sreda-1681368
Copyright © Varna24.bg. Всички права запазени.