Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Доброволци изчистиха района под Аспаруховия мост
Автор: Екип Varna24.bg 12:20 / 22.05.2023Коментари ()854
©
Вместо да отидат на плаж или на пикник, тази неделя доброволци изчистиха района под Аспаруховия мост, научи репортер на Varna24.bg.

Хората, които милеят за чистотата на красивата ни страна, са се събрали случайно, водени от грижата за природата и заобикалящия ни свят. От повече от 3 години търсят места с боклук, които фирмите за почистване няма да посетят.

Чистили са на много различни места - най-често с Морска градина, но са били на Аладжа манастир (по екопътеките зад манастира), над Картинг пистата, на падналия ресторант на Галата. Посещава ли са и село Аспарухово (по познато във Варна със старото му име Ченге), където са правили уборка до мостовете край язовира.

Вчерашното място било открито случайно. На него попаднала доброволката Ива Панайотова, която разхождала кучето си. На такива места с много боклук казваме, че сме намерили съкровище, сподели тя.

Доброволците се надяват повече хора да се запалят по тяхната идея. Надяват се и повече хора да не оставят отпадъци след себе си в природата.


https://www.varna24.bg/novini/varna/Dobrovolci-izchistiha-raiona-pod-Asparuhoviya-most-1686511
Copyright © Varna24.bg. Всички права запазени.