Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Диян Стаматов: Ирационалният покой в образованието ще рефлектира върху подрастващото поколение
Автор: Йоланда Пелова 07:33 / 25.05.2023Коментари ()758
©
Образованието ни се намира в сериозен застой. Това коментира в предаването "България, Европа и светът на фокус" на Радио "Фокус" Диян Стаматов, председател на Съюза на работодателите в системата на народната просвета и директор на 119-то училище в столицата. По думите му за реформа е можело да се говори преди две-три години: "През последните две-три години се намираме в един много ирационален покой, който със сигурност ще рефлектира както върху поколениято, което сега се намират в образователната система, така и резултатите, които те ще дават след броени години". 

Според Стаматов, за голямо съжаление, политическата среда, в която се намираме рефлектира изцяло върху образованието и в него не се случва абсолютно нищо: "Това превръща образованието ни в един спрял влак, на който не се качва никой и това е тъжната страна е, че това се случва докато в Европа и в "белия“ свят образованието върви с изключително голяма сила и скорост. Сигурно всеки е чувал за използването на съвсем новите изкуствени интелекти в образованието, докато ние сме на едно място и това аз самият не виждам кога скоро ще се промени в по-благоприятна за абсолютно всички посока", коментира още той.

Диян Стаматов отбеляза, че днешният млад човек е от поколението, което не чака да се случи нещо след 15-20 години, а иска да види сега и в момента: "Тъкмо тук управляващите хора трябва много ясно да си дадат сметка, че нямат време, за да ги чака някой за някакви промени". Той допълни, че казуса с възнагражденията на учителите е изключително важен, ако искаме да бъдат обучавани младите хора от добри учители, от качествени преподаватели, които да дават много на децата на България.


https://www.varna24.bg/novini/Bylgaria/Diyan-Stamatov-Iracionalniyat-pokoi-v-obrazovanieto-shte-reflektira-vurhu-podrastvashtoto-pokolenie-1689864
Copyright © Varna24.bg. Всички права запазени.