Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Кръговото на Адвокатската – бермудски триъгълник
Автор: Екип Varna24.bg 11:30 / 07.07.2010Коментари ()2432
© Varna24.bg
Движението на Адвокатската градинка вече е реорганизирано с нови знаци и кръгово, или по-скоро многоъгълно движение. Чрез него се реализира идеята за пробив на ул. "Драгоман" и ул. "Драган Цанков". Еднопосочното движение обаче за едни ако е полезно, за други няма никаква полза, а трети търпят загуби. Геометричните форми и вероятността паякът да ви отнесе колата дават повод зевзеци да го определят и като бермудски триъгълник.

Сред потърпевшите е известното заведение "Амазония", чиято открита част се разполагаше на доста по-широка площ, а сега са останали едва няколко масички на тротоара. Заради новата организация е отстранена и бараката за цветя, която бе част от бизнеса на Росен Марков в продължение на 10 години. Според варненци, които живеят в района, първите дни след въвеждането на кръговото доста са се чудели как да разчетат новите знаци, накъде да тръгнат.

Оказало се, че вече и не могат да паркират както намерят за добре, защото всеки ден паяк прибира по няколко коли и ги отвежда в наказателния паркинг, където собствениците броят минимум 30 лева, за да си приберат возилото. Пешеходците са по-объркани, тъй като не са наясно коя кола е с предимство, така че да пресичат улиците спокойно. "Озъртам се всеки ден, защото много ме е страх да не ме блъсне някой", коментира Станка Ганчева, която продава вестници точно на пет метра от фурната. Зад проекта на общинските архитекти засега стоят единствено таксиметровите шофьори, които вече имат по-бърз достъп до малките улички и не бавят клиентите.

Източник: в. "Народно дело"




Още по темата: общо новини по темата: 4
19.04.2010 »
15.04.2010 »
12.04.2010 »
09.04.2010 »
https://www.varna24.bg/novini/varna/Krugovoto-na-Advokatskata-bermudski-triugulnik-175636
Copyright © Varna24.bg. Всички права запазени.