Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
 Средношколското общежитие продължава приема на ученици
Автор: Екип Varna24.bg 18:20 / 07.09.2010Коментари ()733
Единственото във Варна средношколско общежитие "Михаил Колони" продължава да приема ученици за следващата учебна година, съобщи директорът му Милко Гинев. Кандидатите трябва да представят в канцеларията на общежитието заявление и декларация по образец, които могат да получат там, удостоверение, че ученикът е записан във варненско учебно заведение, и медицинска бележка от личния лекар за липсата на остри заразни болести.

Пребиваването в общежието се заплаща - 30 лева на месец. Таксата е определена с наредба на Общинския съвет.

На децата е осигурено 24-часово дежурство на възпитатели през цялата учебна година. По време на подготовката им за училище педагози и възпитатели помагат по различни предмети.
Записаните досега над 300 гимназисти ще постъпят преди 15 септември, но приемът ще продължи и след началото на учебната година, което е улеснение за децата от други населени места. Очакванията са около 400 средношколци да ползват общежитието.

Те ще влязат в напълно обновена база. Единият от корпусите е боядисан още през юни, сега завършваме втория. Общежитието се газифицира, сменена е дограмата, изграждат се отделни санитарни възли за всяка стая. 75 стаи са обновени с доброволния труд на целия колектив, което пести средства за ремонта, подчерта Гинев. Дейностите са финансирани изцяло от общежитието.

Всичко това е постигнато от ръководството благодарение на решението на Общинския съвет в базата да се настаняват туристи през летните месеци и средствата да се използват за необходимостите на общежитието, както и от правилното управление на делегирания бюджет.

Децата разполагат освен с много добри условия за пребиваване и с библиотека със 7785 тома, парк, игрища, зали за спортуване, компютърни кабинети.

Общежитието е в централната част на Варна, на бул."Цар Освободител" №150.

Източник: в. "Черно Море"



https://www.varna24.bg/novini/varna/65279-65279-Srednoshkolskoto-obshtezhitie-produlzhava-priema-na-uchenici-189833
Copyright © Varna24.bg. Всички права запазени.