Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Специален проект в Аспарухово ще се бори с цигарите и алкохола
Автор: Екип Varna24.bg 15:27 / 14.09.2010Коментари ()556
© Varna24.bg
Бивши и настоящи ученици от
ВМГ "Св. Н. Чудотворец":
виж още
Намерете бивши съученици, състуденти, колеги и стари приятели! Регистрирайте се или влезте в профила си.
С началото на учебната година, от 15 септември, в район Аспарухово стартира проект за превенция на употребата на алкохол и тютюневи изделия и промотиране на здравословен начин на живот в училищната общност на Варненска морска гимназия "Св. Николай Чудотворец", предаде репортер на Varna24.bg. Проектът е продължение на реализираните през миналата година дейности за превенция употребата на наркотични вещества и се осъществява от Сдружение с нестопанска цел "Младежка инициатива за Варна" с финансовата подкрепа на Община Варна, Дирекция "Превенции". В основата на идеята за настоящата разработка са ученици от гимназията, като се очаква да се включат над 50 доброволци, а въздействието й да обхване 1000 ученика и 2000 родители и учители.

Участниците ще имат възможност да представят по оригинален индивидуален начин борбата с вредното влияние на алкохола и цигарите и пълна свобода при представяне на вижданията си за здравословен начин на живот. Ще се проведат лекции с психолог и ПР специалисти, спортни възпитатели и медицински лица. На заключителния етап през месец октомври учениците ще направят интерактивни презентации, ще организират спортни състезания и игри, както и различни музикално-сценични художествени изпълнения.

Партньори по проекта са Район Аспарухово, Община Варна, Варненска морска гимназия "Св. Николай Чудотворец", Сдружение с нестопанска цел "Младежка инициатива за Варна", а ръководител за втора поредна година е Валентин Хамбарлиев.



https://www.varna24.bg/novini/varna/Specialen-proekt-v-Asparuhovo-shte-se-bori-s-cigarite-i-alkohola-191460
Copyright © Varna24.bg. Всички права запазени.