Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Руско-българска конференция в Златните за безопасността в интернет
Автор: Екип Varna24.bg 14:04 / 15.09.2010Коментари ()466
©
Заместник-министърът, с ресор информационни технологии на България, Първан Русинов, Михаил Гришанков, председател на Руската федерация по безопасност и председателят на Комисията по транспорт, информационни технологии и съобщения Иван Вълков откриха в к.к Златни пясъци Втора международна конференция «Русия-Балканите: информационно сътрудничество и информационна сигурност».

Теми на двудневния форум са международното взаимодействие в информационната безопасност, борбата с киберпрестъпленията, защита на личните данни, безопасен интернет за децата, правни, организационни и технически въпроси на електронното управление. В дискусиите ще се включат още представители на парламентарните комисии по вътрешна сигурност и обществен ред, МВР, ДАНС, ведомствата, отговарящи за информационните и комуникационни технологии, ръководители на Комитета по сигурността на руския парламент, както и международни ИТ компании.

"Ние се учим от руските ни колеги на превенцията в интернет пространството. Те не чакат да се случи проблем, а го предвиждат и правят всичко възможно да го предотвратят, когато става дума за интернет. В това отношение взимаме добрите практики от тях", коментира след първия ден на конференцията Иван Вълков, който е народен представител от ПП ГЕРБ. По думите му опитът, който колегите му от Русия са споделели на първата конференция, преди година, в Несебър вече е дал резултат. На база тази среща са изготвени някои от основните аспекти в два български закона - за пространствените данни и за електронните съобщения.

"След конференцията в Несебър беше сформирана междуведомствена комисия между България и Русия, която се занимава с въпросите на информационната безопасност", допълни Вълков. Тази година към формата на форума беше включена още една държава - Македония.



https://www.varna24.bg/novini/regionalni/Rusko-bulgarska-konferenciya-v-Zlatnite-za-bezopasnostta-v-internet-191719
Copyright © Varna24.bg. Всички права запазени.