Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Внимание за всички разхождащи се! Вижте какво ще става днес в Морската градина
Автор: Екип Varna24.bg 08:19 / 13.03.2024Коментари ()2247
©
24 броя маркирани и напълно сухи и опасни дървета и два броя сухи стволове, намиращи се на територията на Морската градина, ще бъдат премахнати днес. Дейностите по отстраняването, почистването и извозването са възложени на общинското предприятие "Управление на проекти и озеленяване“, поддържащо зелените площи в парка. Те са част от акцията по разчистването на 100 декара площи градината, които не са поддържани с години, съобщиха от Община Варна.

Премахнатите дървета ще се компенсират чрез засаждането на нови 26 броя декоративни широколистни и иглолистни видове върху почистените площи. Новозасадените видове ще са кедър, обикновен смърч, кипарис, морски бор, едролистна вечнозелена магнолия, японска вишна и лагерстремия. Всички нови дървета ще имат поставени табелки, а гаранционният срок за извършеното компенсационно озеленяване е най-малко две години, посочват от общинското предприятие.


https://www.varna24.bg/novini/varna/Vnimanie-za-vsichki-razhozhdashti-se-Vizhte-kakvo-shte-stava-dnes-v-Morskata-gradina-2037832
Copyright © Varna24.bg. Всички права запазени.