Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Изследовател от Харвард твърди, че е обърнал процеса на стареене при куче
Автор: Ива Дойчинова 08:41 / 23.03.2024Коментари ()1190
© statnews
Дейвид Синклер в лабораторията си
Изследовател от "Харвард“ твърди, че е обърнал процеса на стареене при куче. Тази новина коментира футурологът доц. д-р Мариана Тодорова в предаването "Сценарий от бъдещето“ на Радио "Фокус“ с водещ Ива Дойчинова.

Генетикът д-р Дейвид Синклер обявява в социалните медии, че с екипа си е разработил хапче, което може да обърне процеса на стареене при кучетата. То представлява мека дъвка с вкус на говеждо месо. Продуктът вече може да се намери на сайта на компанията за ветеринарни добавки Animal Bioscience.

"Синклер не предоставя обективни доказателства, но твърди, че продуктът има ефект и че потребителите сами могат да се убедят в това. Интересно е, че технологията не се прави чрез лекарство или генетична намеса, а чрез храна“, коментира доц. Тодорова.

Според нея може да се очаква реакция от "Харвард“, тъй като Синклер нарушава обичайния начин за комуникиране на подобно събитие. "Първо се публикува научна статия в съответното авторитетно издание, след това се уведомява съответното университетско тяло. Би следвало учебното заведение, изследователският център да даде пресконференция“, поясни футурологът.


https://www.varna24.bg/novini/interesno/Izsledovatel-ot-Harvard-tvurdi-che-e-oburnal-procesa-na-stareene-pri-kuche-2051051
Copyright © Varna24.bg. Всички права запазени.