Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Варненец преби и ограби жена, с която дели един покрив
Автор: Димитър Щерев 15:11 / 08.04.2024Коментари ()1497
©
27-годишен мъж преби и ограби жената, с която живее. Домашното насилие станало предният четвъртък във Варна.

Полицията успя да го арестува, а днес Районният съд му наложи мярка за неотклонение “задържане под стража".

Магистратите уважиха искането на прокуратурата и взеха най-тежката мярка за процесуална принуда за мъжа. Той е обвинен за побой и грабеж на пари и телефон. И двете престъпления – против личността и против собствеността, за които е привлечен обвиняемият 27-годишен мъж, се наказват с лишаване от свобода.

От анализа на събраните материали и доказателства по делото съдът прие, че може да се направи обосновано предположение за авторство на инкриминираните деяния. Те се отличават с висока степен на обществена опасност, като е налице и реална опасност обвиняемият да извърши други престъпления или да се укрие, доколкото не пребивава на постоянния си адрес, обясниха от кулоарите на Темида. От данните по делото е видно, че той е с обременено съдебно минало, осъждан за посегателства срещу собствеността, както и за престъпление против личността, с последно влязла в сила осъдителна присъда срещу него през м. март 2023 г. Районният съд прие, че най-адекватната мярка за неотклонение спрямо 27-годишния обвиняем се явява "задържане под стража“.

Обжалването на определението по мярката е в 3-дневен срок, като в случай на жалба делото бе насрочено пред ВОС за 10 април.


https://www.varna24.bg/novini/varna/Varnenec-prebi-i-ograbi-zhena-s-koyato-deli-edin-pokriv-2071382
Copyright © Varna24.bg. Всички права запазени.