Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Чакаме бум на руски туристи
Автор: Екип Varna24.bg 11:43 / 27.03.2011Коментари ()2521
© Varna24.bg
Размириците в Тунис и Египет ще доведат до нов рекорд на руските туристи в България. От външно министерство прогнозираха ръст с 30-40% на визите, които ще бъдат издадени за граждани на руската федерация и на Украйна през тази година.

Според Любомир Грънчаров, началник на отдел "Визов център" в дипломатическото ведомство, очакванията са за 350-400 хиляди визи само за руснаци. За миналата година техният брой е бил малко над 300 хиляди. По думите на Грънчаров бум ще отчете и Турция.

Българските задгранични представителства са издали за цялата минала година общо 630 хиляди. визи. "След 2006 г. има нарастване на искането за визи, това е свързано както с туризма, така и с членството на България в ЕС", обясни още Грънчаров. Той допълни, че българските консулски служби в десет държави - Мароко, Алжир, Тунис, Либия, Египет, Армения, Йордания, Азербайджан, Грузия и Косово, събират биометрични данни.

В 56 консулски служби има инсталирани гишета за биометрия. Всички те са свързани с Националния визов център, който е създаден като част от изискванията за влизането на страната ни в Шенген.

Източник: в. "Стандарт"



https://www.varna24.bg/novini/varna/Chakame-bum-na-ruski-turisti-241269
Copyright © Varna24.bg. Всички права запазени.