Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Близо 4.5 млн. лв. данъци ще платят най-богатите българи
Автор: Екип Varna24.bg 13:56 / 01.05.2011Коментари ()2100
© Varna24.bg
Близо 4.5 млн. лв. данъци върху личните си доходи ще внесат десетимата българи, декларирали най-висок доход през 2010 г. Това показват данните от обработените до този момент данъчни декларации, съобщи Националната агенция за приходите (НАП).

Сумата от годишните данъчни основи (общите им приходи намалени с осигурителните вноски и признатите разходи) на топ 10 от данъкоплатците в България е 46.4 млн. лв. В повечето случаи хората, декларирали високи доходи, ползват отстъпката от 5% при плащането на данъците си, уточниха от НАП.

Доходите на десетте най-богати българи са предимно от покупко-продажба на акции и дялове, предоставяне на финансови, консултантски, адвокатски услуги.

От НАП припомнят, че в понеделник (2 май) е последният срок за подаване на данъчните декларации за облагане на доходите без санкции. Всички необходими формуляри и приложения са публикувани в сайта на приходната агенция www.nap.bg във формат, който позволява да бъдат попълнени електронно. До утре трябва да се внесе и дължимият данък за довнасяне по декларациите за доходите.

Източник: в. "Дневник"



https://www.varna24.bg/novini/Bylgaria/Blizo-45-mln-lv-danuci-shte-platyat-nai-bogatite-bulgari-251116
Copyright © Varna24.bg. Всички права запазени.