Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Лекарите искат привилегии за прием на децата си в градините на Варна
Автор: Екип Varna24.bg 13:26 / 02.06.2011Коментари ()2896
© Varna24.bg
Лекари и социални работници пожелаха също да се ползват с предимство при кандидатстване в детските градини. Това стана ясно от сигнали ден след томболата, която отново разбуни духовете в морската столица. Засега двете гилдии не излизат с официално становище, но обмисляли да го направят.

Освен това не били доволни, че пресмятането се извършвало в чужбина чрез ирландска система. Това правело процедурата непрозрачна, колкото и от общината да ги уверяват в обратното. Влизат едни и същи номера и привилегировани, жалват се потърпевшите от двете професии, които обгрижвали деца, а нямали предимство за своите.

"Детските градини са приоритетна услуга за община Варна", заяви зам.-кметът по образованието и културата Коста Базитов. "Не съм изключвал телефоните си в деня на лотарията, не съм се крил, до късно съм провеждал разговори", коментира той по повод твърдения за неосъществима мобилна комуникация с него във въпросния ден.

"Проблемът с недостига на места наистина е сериозен. Вярно е, че тази година останаха около 700 деца поради висока раждаемост и други фактори. Нося отговорност за тях, но никъде не е задължително да се покрият нуждите на всички желаещи на територията на дадена община. Тази година свалихме някои от ограниченията по приема и с това открихме още възможности, но няма как да обхванем 100% от кандидатите. Открихме и нова градина. Никога не е имало второ класиране и няма да има. Резервите с голям номер няма да могат влязат", констатира Базитов, като припомни, че поема с уважение и съпричастност отговорността за съдбите на неудовлетворените граждани.

Източник: в. Народно дело


https://www.varna24.bg/novini/varna/Lekarite-iskat-privilegii-za-priem-na-decata-si-v-gradinite-na-Varna-259123
Copyright © Varna24.bg. Всички права запазени.