Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Намалиха цената на общинските жилища във Варна
Автор: Екип Varna24.bg 17:06 / 23.06.2011Коментари ()904
© Varna24.bg
Местният парламент намали цената на общинските жилища. Според действащата досега наредба те бяха обявени за продан срещу завишената с 20 на сто данъчна оценка на имотите. С днешното решение на съветниците наемателите ще могат да придобиват апартаментите само на базата на съответната данъчна оценка.

Партия "Нашият град" винаги е била против увеличението от 20 на сто. След като най-после постигнахме съгласие то да отпадне, сега ще видим какво се е променило, освен обявяването на изборния ден - 23 октомври. Така преди вота в пленарната зала зам.-председателят на ОбС и лидер на ПП "Движение Нашият град" Неделчо Михайлов подкани колегите си да подкрепят решението.

По думите на Пламен Начков от левицата след отлива на желаещи заради високите цени, в момента актуалните искания за покупка на общински жилища са едва около 30.
Само ден по-рано варненските избраници освободиха физическите лица от ДДС при сделки с общината. Така по предложение на Владимир Тонев - също съветник от "Нашият град", на купувачите на общински жилища няма да се начислява налогът, който допълнително надуваше цената с още 20 на сто.

Според местния депутат и председател на комисията по архитектура законът дава право на общината сама да прецени дали да събира данъка, който не постъпва в местната хазна, а директно се трансферира в държавния бюджет.

Източник: в. Черно море


https://www.varna24.bg/novini/varna/Namaliha-cenata-na-obshtinskite-zhilishta-vuv-Varna-264930
Copyright © Varna24.bg. Всички права запазени.