Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Искат възстановяване на спасителен кораб "Перун"
Автор: Екип Varna24.bg 14:13 / 14.09.2011Коментари ()1851
© Varna24.bg
Възстановяване на спасителен кораб "Перун" искат от морския бранш във Варна. Това стана ясно на пресконференция на тема: "Състояние на морското спасяване в българския отговорен район".

По думи на инж. Иван Велков - председател на Моряшкия профсъюз проблемите в морското спасяване стават все по-тежки и тежки с годините, като в последните 3-4 години те са "крещящи". Той уточни, че преди две години и половина корабите "Перун" и "Мизар" са били изведени от плана за търсене и спасяване по море. Велков посочи, че в този период са се случили няколко тежки инциденти, на които обаче българската страна не е могла да отговори адекватно. Според него тези два кораба могат да бъдат използвани за спасяване, тъй като им е необходим само ремонт. Именно поради тази причина от морския бранш предлагат корабите да бъдат прехвърлени в ДП "Пристанищна инфраструктура".

Според к.д.п. Никифор Герчев - председател на БУЛСАР историята с кораба "Перун" е само част от разбиването на спасителната служба, която по думите му е все още в колапс. Именно поради тази причина и за да бъде оказвана навременна и адекватна помощ на бедстващите в открито море специалистите се обявяват за връщането в експлоатация на двата кораба.

Източник: Радио "Фокус"



Още по темата: общо новини по темата: 1
09.08.2010 »
https://www.varna24.bg/novini/varna/Iskat-vuzstanovyavane-na-spasitelen-korab-Perun-287338
Copyright © Varna24.bg. Всички права запазени.