Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Мъж опита да изнасе през граница змии и костенурки в гащите си
Автор: Екип Varna24.bg 12:49 / 18.09.2011Коментари ()4825
© Impact Press Group
На летището в Маями заловиха мъж от Бразилия, който се опитвал да изнесе от САЩ 7 новоизлюпени питончета и три бебета-костенурки, скрити в бельото и джобовете му, съобщи "Ройтерс". Контрабандистът е осъден на обществено полезен труд, 2 години пробация, 400 долара глоба и връщане в родината.

Според обвинението на проверката на летището Симон Турола Боргес отначало отричал да носи нещо недекларирано, но след като минал на скенер на тялото, служителите по сигурността го отделили за персонален оглед.

"Когато му било наредено да изпразни джобовете на работните си панталони, той извадил две малки питончета, пакетирани в найлонов чорапогащник" - се казва в изявление от страна на обвинението. Когато бил накаран да отстрани всички обекти от областта на слабините си, той свалил още два чорапогащника, в които били увити няколко змийчета и малките костенурки.

Иззетите живи животни, всичките новоизлюпени, на не повече от седмица, били питони от три различни вида, една индийска звездна костенурка и две леопардови костенурки, съобщи службата на САЩ, занимаваща се с рибите и дивите животни. Всички тези животинчета са защитени от конвенция, забраняваща търговията с тях без специално разрешение.

Районният съдия Патриша Зайц, издала присъдата, нареди глобата да отиде в Научния музей на Маями и да послужи за целите на опазването на влечугите.



https://www.varna24.bg/novini/interesno/Muzh-opita-da-iznase-prez-granica-zmii-i-kostenurki-v-gashtite-si-288424
Copyright © Varna24.bg. Всички права запазени.