Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Най-голямото месопреработвателно предприятие във Варненско изпадна в несъстоятелност
Автор: Екип Varna24.bg 08:56 / 23.11.2011Коментари ()2868
© Varna24.bg
Най-голямото месопреработвателно предприятие във Варненско изпадна в несъстоятелност, а в последните месеци от работа са освободени стотици работници.

Още през пролетта започва бавене на заплати. Но хората продължават да работят. Често и извънредно, без допълнително заплащане.

"И до самия край са ни казвали: "Работете, накрая ще ви изплатим заплатите, а когато дойде краят всички ни изпратиха, останахме без работа и без пари", разказва един от потърпевшите Никола Васютински.

Десетки служители очакваха вчера да получат заповедите за прекратяване на трудовите си договори. Подозират, че фирмата е фалирана умишлено, защото са правени финансови злоупотреби и съмнителни прехвърляния на фирми.

От Инспекцията по труда констатираха серия нарушения.

"Нарушението е за процедурата, че не е спазен 30-дневният срок за уведомяване на Агенция по заетостта и съответно нарушението е за всеки отделен работник, който е освободен в този 30-дневен срок. Така че поредица от санкции търпи работодателят за тези нарушения", обясни Иван Иванов - директор на Инспекция по труда - Варна.

Само за неизплащане на заплати глобата е от 1500 до 10 000 лева за всеки работник. Управителят на фирмата не беше открит за коментар.

Източник: bTV



https://www.varna24.bg/novini/varna/Nai-golyamoto-mesoprerabotvatelno-predpriyatie-vuv-Varnensko-izpadna-v-nesustoyatelnost-307012
Copyright © Varna24.bg. Всички права запазени.