Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Ректорът на МУ грабна пореден приз
Автор: Екип Varna24.bg 16:06 / 20.01.2012Коментари ()1443
© Народно дело
Бивши и настоящи студенти от
МУ "Проф.д-р Параскев Стоянов":
виж още
Намерете бивши съученици, състуденти, колеги и стари приятели! Регистрирайте се или влезте в профила си.
Ректорът на Медицински университет - Варна, и общински съветник от групата на БСП проф. Анелия Клисарова грабна пореден приз. В сряда вечерта в София на специална церемония тя получи награда "Медик на годината". Редакционната колегия и общественият съвет на "Форум Медикус" отличиха проф. Клисарова за значим принос за развитието на науката и практиката в сферата на нуклеарната медицина, както и за използването за пръв път в България на позитронно-емисионна томография с компютърна томография РЕТ/СТ. Апаратът се намира в университетската болница УМБАЛ "Св. Марина". Този метод на лечение е изключително широко приложим за онкологични и неврологични заболявания.

Званието "Медик на годината" бе присъдено и за изключително активната и ползотворна работа на проф. Клисарова като ректор на Медицинския университет. По време на нейното управление бяха създадени два нови факултета към МУ - Варна - по дентална медицина и по фармация.

На церемонията присъства здравният министър Стефан Константинов, зам.-министри и депутати. Проф. Клисарова получи поздравителни адреси от президента, премиера, БЛС и др.

Наградата "Медик" на годината е учредена през 1991 г. от редакционния екип на специализирания медицински вестник "Форум Медикус". В определянето на победителите участват и журналисти.

Източник: в. Народно дело



https://www.varna24.bg/novini/varna/Rektorut-na-MU-grabna-poreden-priz-322033
Copyright © Varna24.bg. Всички права запазени.