Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Изчезналото момиче не искало да се прибере, намерило си работа в София
Автор: Екип Varna24.bg 14:43 / 27.02.2012Коментари ()5409
© Varna24.bg
Във връзка с информация за "поредното безследно изчезнало момиче" ОД МВР - Варна, уточнява:

На 24.02.2012 г. в РУП - Девня, постъпва информация от 43-годишна жена, живуща в Повеляново, че не може да намери адреса на който пребивава 22-годишната й дъщеря.
В беседа с оперативен работник става ясно, че по-рано през деня майката се е чула с дъщеря си, която отказала да й каже къде живее. Молбата на майката била МВР да издири адреса, за да прати някой да види щерка й.

При беседата жената категорично е отрекла дъщеря й да е била уплашена, да е търсила помощ или по какъвто и да е начин да е намекнала, че е в беда. Напротив, младата жена споделила със семейството си, че си е намерила работа в София и не желае да остане вкъщи.

Преди това същата работела в мебелен цех във Варна, но в края на 2011 г. била съкратена.

Разговорът между служителя на вътрешното министерство и майката е приключил с уговорката, че ако ситуацията се промени, жената своевременно ще информира полицията.

На този етап според българското и европейско законодателство всеки пълнолетен гражданин има свобода на придвижване и местоживеене. Решението дали да се сподели адреса и начина на живот е лично.

В Закона за МВР ясно са фиксирани правата и задълженията на служителите, които не включват дейности характерни за частни детективски агенции.

Освен гореизброеното в НК изрично е указано, че всеки, които подава неистинска, лъжовна информация на длъжностно лице носи наказателна отговорност.



https://www.varna24.bg/novini/varna/Izcheznaloto-momiche-ne-iskalo-da-se-pribere-namerilo-si-rabota-v-Sofiya-332389
Copyright © Varna24.bg. Всички права запазени.