Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Неделчо Михайлов сам ще кърпи дупките на "Владиславово"
Автор: Екип Varna24.bg 15:43 / 29.02.2012Коментари ()6050
© Impact Press Group
Кметът на варненския район "Владиславово" се зае сам да кърпи дупките, зейнали по асфалта. Днес Неделчо Михайлов обяви официално, че администрацията му ще прави малки ремонти по кварталите за собствена сметка и със собствени средства.

С разрешението на община Варна районът вече си е купил бетонобъркачка, а с безвъзмездната помощ на местните фирми ще бъдат осигурени пясък, чакъл, цимент. Още щом времето се затопли достатъчно, започваме да леем бетон, информира Михайлов.

Възложих на техническия екип и на главния инженер Христо Попов до 3 седмици да ми изнамерят рецепта за ръчно приготвяне на асфалт. Смесваме минерални разтворители, трошен камък, дребен чакъл, битом и нагряваме с горелка до 150 градуса. След като се положи асфалта, служителите по чистотата валират с ръчно приготвен валяк, а на финала обкантваме със смола, разясни Михайлов.

Технологията вече е експериментирана по ул. "Янко Мустаков", където ударна ремонтна група от районната администрация запълнила 2 големи дупки. Не бързам да демонстрирам резултата пред медиите, докато не се убедим, че методът е ефективен. Направихме си дори формички за бордюри, отчете още кметът на "Владиславово". Той изтъкна, че смелата инициатива търси решение за разбитите вътрешноквартални улички, за ремонта на които парите обикновено не стигат. Кърпежите по главните трасета, по които минава и градският транспорт, остават ангажимент на фирмата по поддръжката на пътищата. Изпълнител на обществената поръчка все още няма, но Михайлов се надява процедурата да приключи до април. Дотогава районната администрация разчита на собствени средства и на фирмите по снегопочистването. Именно на тях е възложено сега аварийното възстановяване на настилките в града.

Източник: в. Черно море



Още по темата: общо новини по темата: 3
19.03.2018 »
03.04.2012 »
20.07.2011 »
https://www.varna24.bg/novini/varna/Nedelcho-Mihailov-sam-shte-kurpi-dupkite-na-Vladislavovo-333069
Copyright © Varna24.bg. Всички права запазени.