Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Кметът тикал автобусните фирми към фалит
Автор: Екип Varna24.bg 13:20 / 23.03.2012Коментари ()4004
© Varna24.bg
Цялата нерадостна картина в системата на градския транспорт във Варна лъсна на поредното заседанието на транспортната комисия към общинския съвет, която се оказа неспособна да реши нито един от проблемите, които бутат превозвачите към все по-големи загуби и потенциален фалит. Основният въпрос беше какво може да бъде направено, за да се стабилизират и общинската фирма "Градски транспорт", и частното дружество "Транстриумф холдинг", без да се вдига цената на автобусния билет. Още от самото начало на заседанието обаче лидерът на варненските социалисти Борислав Гуцанов даде ясно да се разбере, че всички възможни решения не са отговорност на съветниците, а на кмета Кирил Йорданов и неговата администрация. Дори и с неохота, представителите на ГЕРБ признаха, че това е точно така.

Поради липса на ефективен диалог с кмета и екипа му транспортните фирми все пак представиха пред съветниците идеите си за финансово оцеляване при билетче от 1 лв. От "Градски транспорт" поискаха разрешение да спрат да обслужват изцяло или частично общо 9 линии. Решение за това обаче може да вземе комисията по транспортни схеми към администрацията, която към момента на практика не съществува.

Далеч по-емоционална позиция взе шефът на частния превозвач "Транстриумф холдинг" Антраник Шакариян, който призова и съветниците, и администрацията да спрат протакането на решаването на проблемите им. "Вече не знаем на кой господ да се молим. Има ли комисия по транспортни схеми? Кой е възложител на дейността ни? Има ли договор между нас и общината?", попита риторично той. Шакариян подчерта, че в момента фирмите возят пътниците на добра воля, заради пълната юридическа мъгла във взаимоотношенията им с общината. В крайна сметка, с доста половинчат ангажимент от ГЕРБ, че въпросът ще бъде поставен до края на месеца на вниманието на кмета и служителите му, комисията беше закрита, без да вземе никакво решение по проблемите на превозвачите. Лидерът на БСП - Варна, Борислав Гуцанов коментира по този повод, че заседанието е показало пълната импотентност на сегашното управление на общината да взема решения.

Източник: в. Народно дело



Още по темата: общо новини по темата: 521
15.05.2024 »
22.04.2024 »
18.04.2024 »
16.04.2024 »
16.04.2024 »
16.04.2024 »
предишна страница [ 1/87 ] следващата страница
https://www.varna24.bg/novini/varna/Kmetut-tikal-avtobusnite-firmi-kum-falit-339051
Copyright © Varna24.bg. Всички права запазени.