Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Читател: "Синята зона" и нейният контрапункт – зоната на беззаконието
Автор: Екип Varna24.bg 11:28 / 15.05.2012Коментари ()4003
©
Община Варна се е засилила да реши проблема с паркиранито на автомобили в една част от града с обособяването на т.н. "Синя зона", а общинарите от кмета до портиера не могат или не искат да видят една зона на беззаконието, намираща се встрани от входа на служебния им паркинг на ул."Бр. Миладинови", казва мнението си наш читател.

Там по всяко време на денонощието най-малко един автомобил е ПАРКИРАН, независимо че два знака, акцентирани с жълт фон, забраняват СПИРАНЕТО и това не е преставало от деня, когато са поставени преди може би десетина години. В работни дни има паркирани поне 5-6 автомобили, а вечер са 2-3. Интересно е на какво основание водачите им ползват превилегията да нарушават закона? Това пита още варненецът.

На всичкото отгоре бариерата на входа изглежда е взета от някое ТКЗС в ликвидация, а бараката за пазачите - от битака в Димитровград. Каква общинска естетика само! Естетика, обясняваща защо общинарите толерират или демонстрират - нарочно или не - липсата на уважение към законите.

Просто не е логично да се приеме, че досега и кметът, и неговите заместници, и високопоставените ръководители на звена, и всички други от общинската администрация не са минавали от там и не са видели това сериозно и дълговременно закононарушение! Може би има друго - когато те отиват на работа са толкова замислени за проблемите на града, а на излизане са безкрайно уморени - че не забелязват каквото и да е по пътя си!

Тази зона на безаконието дава пълно основание на водачите на автомобили, ползващи нововъведената "Синя зона", да отказват плащането на съответните такси, защото законите в България, доколкото ми е известно, все още важат еднакво за всички, освен ако не сме се върнали двадесет и няколко години назад във времето, когато превилегиите бяха нещо обичайно. Общината трябва да избере коя от двете зони да съществува, завършва читателят ни.




Още по темата: общо новини по темата: 229
06.05.2024 »
01.05.2024 »
30.11.2023 »
28.11.2023 »
14.03.2023 »
22.07.2022 »
предишна страница [ 1/39 ] следващата страница
https://www.varna24.bg/novini/varna/Chitatel-Sinyata-zona-i-neiniyat-kontrapunkt-zonata-na-bezzakonieto-351892
Copyright © Varna24.bg. Всички права запазени.